Nagy;és kis macskafélék

HA ÉRDEKELNEK A MACSKÁK AKKOR ITT A HELYED!!!

Echter Kartäuser2.jpgTestfelépítése [szerkesztés]

Erős robusztus típusú, nem zömök, sem nem klasszikus, elegáns vadság sugárzik belőle. Testfelépítése miatt a karthauzi ruganyos és fürge macska, kifinomult, soha nem durva és nem ügyetlen. A kandúr sokkal nagyobb, mint a nőstény. Lassan érő fajta. Bundája vízhatlan; a bunda szerkezetére, a bunda és a szem színére a kora és a vele született tényezők hatnak.

Feje és nyaka széles, trapéz alakú, nem gömbszerű. Erőteljes állkapocs, teljes arc, az érett kandúrnak hosszabb a pofája. Magas, puha kontúrú homlok, az orr egyenes és közép hosszú, széles, vízszintesen elhelyezkedő szemekkel. Viszonylag kis pofa, keskeny és elvékonyodó párnákkal. Aranyos, mosolygós benyomást kelt. A nyak rövid és erősen tűzött.

Fülei közepesen hosszúak és szélesek, a fejen magasan tűzöttek, nagyon egyenesen állóak.

Szemei kerekek és nyitottak, éberek és kifejezők. Színük a réz-sárgától az aranyig terjedő, tiszta, mély, ragyogó narancsszín a kívánatos.

Robusztus fizikum, középhosszú, széles vállal és mély mellkassal. Csontozata erős, az izomtömeg szilárd és erős. A nőstény közepesen hosszú, a kandúr hosszabb. A farok mérsékelten hosszú, erős, oválisan elvékonyodó.

Szőrzete közép-rövid és némileg gyapjas szerkezetű. A nyakon és a széleken juhszőrzethez hasonló, rugalmas aljszőrzet, hosszabb, védő fedőszőr. A gyapjasság mértéke függ a kortól, a nemtől és a lakhelytől. Selymes, vékonyabb bunda megengedett nőstényeknél és két évnél fiatalabb macskáknál.

Megengedett színei a kékes szürke minden árnyalata, a hamuszürkétől a palaszürkéig, a szőrvége ezüstözött. Hangsúlyos a szín tisztasága és inkább az egységes árnyalat. Előnyös a világos tónus, a folt nélküli kék színjátszó ragyogással. Az orr bőre palaszürke, az ajkak kékek, a mancsok vakond-rózsaszínűek. Megengedett kivétel a farok gyűrűk a kölyköknél és a két évnél fiatalabb cicáknál.

Természete [szerkesztés]

  • Szelíd, békeszerető fajta, nincsenek nagy hangulati változásai. Nagy mozgásigényű és nagyon játékos. Félelmet nem ismerő, kítűnő vadász és nagyon éber, élénk!
  • Nagyon intelligens és családcentrikus, nem hagyja magát ingerelni, nem erőszakos
  • Kiegyensúlyozott aminek fő követelménye, hogy gazdája nagyon szeresse és sokat legyen a - közelében, amit akár több órás dorombolással és kéjelgéssel honorál.
  • Lehetőleg kerüljük a kiabálást és a hangos szót a közelében, mert félénken reagál rá a macska!
  • Eléggé halk hangú, ritkán hallani tőle hangos nyávogást

Minőségének ereje, intelligenciája és kezelhetősége tette lehetővé a karthauzi századokon keresztüli túlélését; ennek minden állaton láthatónak kell lennie, és gondos szelekcióval megőrzendő.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 84
Heti: 231
Havi: 1 436
Össz.: 138 936

Látogatottság növelés
Oldal: Karthauzi macska
Nagy;és kis macskafélék - © 2008 - 2018 - jankamarci.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »